Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres sárgarépa-krémleves II.

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon elkezdjük párolni. Ha már szép üveges, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát (nem kell nagyon vékonyra, mert úgyis turmixoljuk a végén), és így pároljuk pár percig. Ha friss gyömbért használunk, azt is ilyenkor adjuk hozzá, felaprítva. Felöntjük az alaplével, sózzuk, fűszerezzük (a szárított gyömbér ilyenkor kerül bele), és puhára főzzük.

Leturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel, még egyszer összeforraljuk, és kész is.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss