Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 8 szál sárgarépa
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db gyömbér (2 cm)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 3 ág kakukkfű + a díszítéshez
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 1,5 l zöldségleves-alaplé
  • bors

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral leterítünk egy tepsit.
    2. A meghámozott, megmosott sárgarépákat kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Tálban összekeverjük az olívaolajjal és némi sóval, majd egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Közben félidőben átforgatjuk.
    3. A megtisztított gyömbért, fokhagymát és hagymát apróra kockázzuk, a leöblített kakukkfű levélkéit lecsipkedjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kakukkfüvet kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és 5-7 percig főzzük.
    4. Végül a levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és megsózzuk, megborsozzuk. Kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

    Még több ízletes krémleves-recept! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes