Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral leterítünk egy tepsit.
  2. A meghámozott, megmosott sárgarépákat kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Tálban összekeverjük az olívaolajjal és némi sóval, majd egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Közben félidőben átforgatjuk.
  3. A megtisztított gyömbért, fokhagymát és hagymát apróra kockázzuk, a leöblített kakukkfű levélkéit lecsipkedjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kakukkfüvet kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és 5-7 percig főzzük.
  4. Végül a levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és megsózzuk, megborsozzuk. Kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Még több ízletes krémleves-recept! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss