Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres pulyka zöldségágyon

default user icon
2 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Pulykamell filé
  • Õrölt gyömbér
  • Tej
  • Fokhagyma
  • Bors
  • Majoranna
  • Olaj
  • Leveskockából húsleves
  • Zöldségek (gomba, répa, gyökér, zeller, krumpli, hagyma, karfiol, brokkoli, kukorica, borsó, meg ami még eszünkbe jut)

Elkészítés

    Elkészítése: Az egész pulykamellet egy éjszakára fokhagymás tejben pácoljuk. A zöldségeket kb. ujjnyi vastag 5 centis darabokra vágjuk, a karfiolt, brokkolit kisebb rózsákra szedjük. A húst tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és gyömbérrel (nem kell sajnálni), aláöntünk levest, és alufóliával lefedve puhára pároljuk. A zöldségágyat egy szép hõálló kerámia vagy üvegtálban (amiben majd az asztalra kerülhet) alakítjuk ki, erre helyezzük a pulykát, megszórjuk az egészet gyömbérrel, a zöldségeket kissé sózzuk is meg, majd vissza a sütõbe. Idõnként locsolgassuk levessel, kevés olajjal. Amikorra a husi szép piros lesz, a zöldségek is elkészülnek.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kittitaylor
Kedves Biromaria! Kerlek olvasd el a recit lassabban meg1szer..A husit kell eloszor csak egyedul es amikor mar ok akkor a zoldsegekre rapakolva sut..Eloszor en is azt hittem,de a husinak tobb ido kell,mint a zolsegeknek..En megcsinaltam,fini nagyon!
biromaria
Nem értem! Elôször puhára pároljuk a zöldségeket, aztán mégegyszer sütjük a hússal együtt? Püré lesz! És a vitaminok? Mária

Hasonló Receptek

Magazin