Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyömbéres-narancsos répatortácska

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg nyírfacukor
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
  • 1 dkg friss gyömbér
  • 20 dkg darált mandula
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 30 dkg sárgarépa + plusz 1-2 darab
  • 2 ek szeletelt mandula

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat felhabosítjuk a nyírfacukorral, a citrom kifacsart levével, a narancshéjjal- és lével, valamint a meghámozott, lereszelt gyömbérrel.
    2. Egy másik tálban összekeverjük a darált mandulát, a lisztet, a sütőport és a 30 dkg megtisztított, finomra reszelt sárgarépát.
    3. Összeöntjük a két tál tartalmát, alaposan összedolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
    4. Az így kapott masszát elosztjuk 30 db tetszőleges alakú szilikonformában. A tortácskákat a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, majd lefedjük alufóliával, és további 20 percig sütjük.
    5. A sárgarépát meghámozzuk, és finomra reszeljük. Ezzel, valamint a szeletelt mandulával megszórva kínáljuk a tortácskákat.
Darált mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészítheted a tortácskákat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin