Gyömbéres-narancsos répatortácska

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg nyírfacukor
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
  • 10 g friss gyömbér
  • 20 dkg darált mandula
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 30 dkg sárgarépa + plusz 1-2 darab
  • 2 ek szeletelt mandula

Elkészítés

    1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájákat habosítsuk fel a nyírfacukorral, a citrom kifacsart levével, a narancshéjjal- és lével, valamint a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Egy másik tálban keverjük össze a darált mandulát, a lisztet, a sütőport és a 300 g megtisztított, finomra reszelt sárgarépát. Öntsük össze a két tál tartalmát, alaposan dolgozzuk össze, végül óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjét
    2. Osszuk el az így kapott masszát 30 db tetszőleges alakú szilikonformában. Toljuk a tortácskákat a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, majd fedjük le alufóliával, és süssük további 20 percig.
    3. Hámozzuk meg, és reszeljük finomra az 1-2 db sárgarépát. Ezzel, valamint a szeletelt mandulával megszórva kínáljuk a tortácskákat.
Darált mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészítheted a tortácskákat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin