Elkészítés: A kenyérsütőbe tesszük az aszalt gyümölcs kivételével a többi hozzávalót, alulra a folyadékokat, és 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítjuk. A keverés utolsó perceiben hozzászórjuk a mazsola vagy aszalt gyümölcs félét is.
Ha lejárt a program, olajos asztalra kiborítjuk a megkelt tésztát, és 4 egyenlő részre vágjuk. Hármat kisodrunk húzogatva egyformára, a maradékot pedig megint 3 részre osztva, szintén kisodorjuk, persze ezek vékonyabbak lesznek. A vastagabbat megfonjuk, ez lesz az alja, erre kerül a megfont vékony.
A tojást felverjük, átkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk jégcukorral, és 150 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Kivesszük, letakarjuk, és kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre