A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, egy fazékban a vajon megdinszteljük.
A répát és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, a hagymához adjuk, és együtt tovább dinszteljük, majd felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és megfűszerezzük.
Egy narancs héját lereszeljük, majd mindegyiket megpucoljuk, gerezdekre szedjük.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, három narancsot a leveshez adunk, és rövid ideig tovább főzzük.
Végül botmixerrel pépesítjük a levest, hozzáadva másfél deci tejfölt.
Tálaláskor minden tányér levesre teszek egy kanál tejfölt, és öt gerezd narancsot.
Friss gyömbért szerettem volna használni, de nem találtam. Valószínűleg a feleségem tette bele a gyümölcsitalába. Amióta megkapta a konyhai robotgépét, állandóan turmixol. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!