Gyömbéres narancs-sárgarépa krémleves tejföllel

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa (kb. 25 dkg
  • 1 db burgonya
  • 5 db narancs (55 dkg)
  • 3 ek vaj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 4 dl víz
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

    1. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, egy fazékban a vajon megdinszteljük.
    2. A répát és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, a hagymához adjuk, és együtt tovább dinszteljük, majd felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és megfűszerezzük.
    3. Egy narancs héját lereszeljük, majd mindegyiket megpucoljuk, gerezdekre szedjük.
    4. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, három narancsot a leveshez adunk, és rövid ideig tovább főzzük.
    5. Végül botmixerrel pépesítjük a levest, hozzáadva másfél deci tejfölt.
    6. Tálaláskor minden tányér levesre teszek egy kanál tejfölt, és öt gerezd narancsot.

     

Megjegyzés

Friss gyömbért szerettem volna használni, de nem találtam. Valószínűleg a feleségem tette bele a gyümölcsitalába. Amióta megkapta a konyhai robotgépét, állandóan turmixol.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek