Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres narancs-sárgarépa krémleves tejföllel

30 perc
egyszerű
olcsó
3 adag

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, egy fazékban a vajon megdinszteljük.
  2. A répát és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, a hagymához adjuk, és együtt tovább dinszteljük, majd felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és megfűszerezzük.
  3. Egy narancs héját lereszeljük, majd mindegyiket megpucoljuk, gerezdekre szedjük.
  4. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, három narancsot a leveshez adunk, és rövid ideig tovább főzzük.
  5. Végül botmixerrel pépesítjük a levest, hozzáadva másfél deci tejfölt.
  6. Tálaláskor minden tányér levesre teszek egy kanál tejfölt, és öt gerezd narancsot.

ÉDESBURGONYA-LEVES (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES) 

TEJSZÍNES ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES 

SÜTŐTÖKKRÉMLEVES KARAMELLIZÁLT TÖKMAGGAL 

Megjegyzés

Friss gyömbért szerettem volna használni, de nem találtam. Valószínűleg a feleségem tette bele a gyümölcsitalába. Amióta megkapta a konyhai robotgépét, állandóan turmixol. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss