Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit (a tojás kivételével) egy nagyobb tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a teáskanálnyi korongokat szaggatunk ki belőle, amikkel a margarinnal kikent, kilisztezett kosárka formákat kibéleljük.
2. A kosárkákat a 180°C fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
3. A meggyet egy lábasban 1 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel alacsony lángon felfőzzük. Egy másik tálban a maradék 1 dl vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a meggyes tölteléket, végül még melegen a linzerkosárkákba halmozzuk.
4. Ha a kosárkák kihűltek, tálaljuk őket citromfagyival.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre