Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-meggyes kosárkák citromfagyival

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • kosárka sütőformák
  • A meggyes töltelékhez:
  • 80 dkg meggy
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 4 dkg keményítő
  • A díszítéshez:
  • citromfagyi

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit (a tojás kivételével) egy nagyobb tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a teáskanálnyi korongokat szaggatunk ki belőle, amikkel a margarinnal kikent, kilisztezett kosárka formákat kibéleljük.

2. A kosárkákat a 180°C fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

3. A meggyet egy lábasban 1 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel alacsony lángon felfőzzük. Egy másik tálban a maradék 1 dl vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a meggyes tölteléket, végül még melegen a linzerkosárkákba halmozzuk.

4. Ha a kosárkák kihűltek, tálaljuk őket citromfagyival.

Megjegyzés

A meggyet helyettesíthetjük más gyümölccsel is, például málnával vagy sárgabarackkal, azonban ügyeljünk arra, hogy a cukor mennyiségét a gyümölcs édességéhez igazítsuk!

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss