Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres marhalábszár

Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár (csont nélkül)
  • 5 dkg gyömbér
  • 1 db bio narancs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 1-2 ek vaj
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1.

    A húst gondosan megtisztítjuk, majd zsineggel megkötözzük, hogy henger alakú legyen. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk. Az olajat egy kuktafazékban felforrósítjuk, majd a gyömbért és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a húst és nagy lángon körbepirítjuk. Felöntjük a szójaszósszal, és annyi vízzel, amennyi a húst éppen ellepi. A hőt mérsékeljük, majd az edényt lefedjük és a húst kb. 2 órán keresztül főzzük.

    2.

    A narancsot megmossuk, a héját lereszeljük. A vajat felforrósítjuk, majd a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a narancshéjat, majd a durvára vágott petrezselymet.

    3.

    A húst kiemeljük az edényből, alufóliával lefedjük és 10 percig pihentetjük. A visszamaradt párolólevet sűrűre befőzzük. A húst felszeleteljük és a narancsos-petrezselymes morzsát rákanalazzuk. Mézes sütőtök vagy édesburgonya illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin