A húst gondosan megtisztítjuk, majd zsineggel megkötözzük, hogy henger alakú legyen. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk. Az olajat egy kuktafazékban felforrósítjuk, majd a gyömbért és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a húst és nagy lángon körbepirítjuk. Felöntjük a szójaszósszal, és annyi vízzel, amennyi a húst éppen ellepi. A hőt mérsékeljük, majd az edényt lefedjük és a húst kb. 2 órán keresztül főzzük.
A narancsot megmossuk, a héját lereszeljük. A vajat felforrósítjuk, majd a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a narancshéjat, majd a durvára vágott petrezselymet.
A húst kiemeljük az edényből, alufóliával lefedjük és 10 percig pihentetjük. A visszamaradt párolólevet sűrűre befőzzük. A húst felszeleteljük és a narancsos-petrezselymes morzsát rákanalazzuk. Mézes sütőtök vagy édesburgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre