1 csokor vegyes zöldség (például répa és fehérrépa)
1 db kisebb zeller
friss gyömbér
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés
A libamellet kifilézzük, majd ledaráljuk, ebből lesz a leves húsgaluskája. A libaszárnyat és far-hátat a fűszerekkel, vagyis a sóval, borssal és a sáfránnyal, valamint a hagymával hideg vízben feltesszük főni, hogy gazdag ízű levest kapjunk. Kis lángon, lassan felforraljuk, és gyöngyözve főzzük.
Forrás után lehabozzuk, hozzáadjuk a felaprított vegyes zöldségeket, a felaprított zellert, reszelünk bele egy kis gyömbért (ízlés szerint), és készre főzzük. Végül megszórjuk friss, vágott petrezselyemmel.
A darált mellhúst összekeverjük egy tojással, sóval, borssal, vágott petrezselyem zöldjével, búzadarával, majd gombócokat készítünk belőle. A levesből külön mérünk 2 decilitert és ebben főzzük meg a húsgombócokat.