Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres libaleves

default user icon

Hozzávalók

  • A galuskához:
  • 15 dkg libamell
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 5 dkg búzadara
  • A leveshez:
  • 2 db libaszárny
  • 1 db liba far-hát
  • bors
  • sáfrány
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor vegyes zöldség (például répa és fehérrépa)
  • 1 db kisebb zeller
  • friss gyömbér
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A libamellet kifilézzük, majd ledaráljuk, ebből lesz a leves húsgaluskája. A libaszárnyat és far-hátat a fűszerekkel, vagyis a sóval, borssal és a sáfránnyal, valamint a hagymával hideg vízben feltesszük főni, hogy gazdag ízű levest kapjunk. Kis lángon, lassan felforraljuk, és gyöngyözve főzzük.
    2. Forrás után lehabozzuk, hozzáadjuk a felaprított vegyes zöldségeket, a felaprított zellert, reszelünk bele egy kis gyömbért (ízlés szerint), és készre főzzük. Végül megszórjuk friss, vágott petrezselyemmel.
    3. A darált mellhúst összekeverjük egy tojással, sóval, borssal, vágott petrezselyem zöldjével, búzadarával, majd gombócokat készítünk belőle. A levesből külön mérünk 2 decilitert és ebben főzzük meg a húsgombócokat.


    LIBATEPERTŐKRÉM>>> 

    SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL>>> 

    LIBANYAKLEVES>>> 

Megjegyzés

Nyemcsok Emese receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin