Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-korianderes sütőtökkrémleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma (aprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1/2 evőkanál gyömbér (aprítva)
  • 1 piros chili (magozva, erezve, aprítva - opcionális)
  • 1 evőkanál koriander (frissen mozsárban aprítva a legjobb)
  • 1 babérlevél
  • 1 kg sütőtök
  • 6 dl zöldségleves
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • tejszín vagy krémes joghurt (opcionális)
  • pirított kenyérkocka (kruton, opcionális)
  • frissen koriander felaprítva

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőtököt meghámozzuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra daraboljuk.

2. Forró olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, 3-4 perc után mehet bele a gyömbér, a chili, a babérlevél, a koriander és a sütőtök, további 3 percig pirítjuk.

3. Felöntjük a levessel, forrás után a habot leszedjük, 25 perci lassú tűzön főzzük.

4. Ha puha a tök, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk - akár a lábosban botmixerrel.

5. Ha a leves nem volt eléggé fűszeres, utólag még sózzuk, borsozzuk, és tálalható forrón krutonnal és aprított korianderrel megszórva, esetleg kis tejszínnel vagy joghurttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss