Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres-csokoládés keksz

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csokoládét vágjuk fel nagyon apró darabokra. A gyömbért egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le. A szódabikarbónát keverjük simára a vízzel.

2.

A barna cukrot, kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a mézet tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat. Ezután robotgéppel keverjük simára.

3.

Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, és a vízzel elkevert szódabikarbónát, majd szintén keverjük össze.

4.

A liszthez adjunk hozzá kakaót, és őrölt fahéjat, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a vajas-cukros keverékhez. Végül állandó keverés mellett, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd alaposan dolgozzuk össze.

5.

Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön a tészta.

6.

Vegyük ki a hűtőből a lehűlt tésztát, és formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kristálycukorba.

7.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat. Ezután a tenyerünkkel óvatosan nyomjuk le egy kicsit (éppen csak egy kicsit nyomjuk meg, mert sütés közben úgyis szétterül a tészta).

8.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt készre. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

 

Megjegyzés

Az elkészült keksz nagyon finom, omlós. Száraz helyen hosszabb ideig is eltartható. Kínálhatjuk pl. egy pohár tejjel, teával, vagy elropogtathatjuk csak úgy magában. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss