Elkészítés: A csirkemellfiléket bekenjük a reszelt gyömbér és a mustár keverékével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár órát hűtőbe tesszük.
Kevés olajon, felforrósított serpenyőben megsütjük a hússzeleteket (ne szárítsuk ki), kissé pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.
A zellergumót és a sárgarépát megtisztítjuk, és gyufaszál méretűre vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kettőbe vágjuk és kockára szeljük. Rögtön megöntözzük az egészet lime-lével.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszártjuk, majd apró darabokra tépkedjük.
A majonézt összekeverjük a tejszínnel, pici citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózunk, borsozunk.
Összeállítjuk a salátát: nagy tálban lazán összekeverjük a zeller- és répaszálakat, az avokádókockákat, a salátát, beterítjük a húscsíkokkal, megszórjuk durvára darabolt dióval, a krutonokkal, majd leöntjük a tejszínes majonézzel.
Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre