Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres csirkemellcsíkok zellersalátán

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfiléket bekenjük a reszelt gyömbér és a mustár keverékével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár órát hűtőbe tesszük.

Kevés olajon, felforrósított serpenyőben megsütjük a hússzeleteket (ne szárítsuk ki), kissé pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.

A zellergumót és a sárgarépát megtisztítjuk, és gyufaszál méretűre vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kettőbe vágjuk és kockára szeljük. Rögtön megöntözzük az egészet lime-lével.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszártjuk, majd apró darabokra tépkedjük.

A majonézt összekeverjük a tejszínnel, pici citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózunk, borsozunk.

Összeállítjuk a salátát: nagy tálban lazán összekeverjük a zeller- és répaszálakat, az avokádókockákat, a salátát, beterítjük a húscsíkokkal, megszórjuk durvára darabolt dióval, a krutonokkal, majd leöntjük a tejszínes majonézzel.

Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni.

Megjegyzés

Laktató, finom saláta. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss