Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres csirkemellcsíkok lilahagymás burgonyapürével

MME MME
2 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • csípős zöldpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • friss gyömbér
  • olívaolaj
  • pár csepp tökmagolaj
  • A burgonyapüréhez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis fej lilahagyma
  • tejszín
  • fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát a szeletelt zöldpaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, a reszelt gyömbért, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett átsütjük.

Hamar kész, nem szabad túlsütni! A tejszínt hozzáadva még pár percig lassú tűzön főzzük.

A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük,
összekeverjük a finomra vágott lilahagymával, kevés fehérborssal, ízesítjük tejszínnel.

A csirkemellcsíkokat a burgonyapürével tálaljuk. Paradicsomsaláta illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss