Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát a szeletelt zöldpaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, a reszelt gyömbért, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett átsütjük.
Hamar kész, nem szabad túlsütni! A tejszínt hozzáadva még pár percig lassú tűzön főzzük.
A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük,
összekeverjük a finomra vágott lilahagymával, kevés fehérborssal, ízesítjük tejszínnel.
A csirkemellcsíkokat a burgonyapürével tálaljuk. Paradicsomsaláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre