Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres csirkemell jázmin rizzsel

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 3 dkg gyömbér
  • 0,15 dl osztrigaszósz
  • 0,15 dl szójaszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

    1.

    A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra.

    2.

    A jázmin rizst egy szűrőbe tesszük, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kis olívaolajon megpirítjuk, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, megsózzuk, majd felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzünk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk.

    3.

    Egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Megsózzuk egy kicsit, hogy ne égjen meg a hagyma. Hozzáadjuk a felvágott hegyes erős paprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy túl erős legyen, ne tegyük bele az összeset. Ha üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a szójaszószt, és jól átkeverjük az egészet.

    4.

    A serpenyőbe tesszük a felkockázott csirkemellet, és megpirítjuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, adhatunk hozzá egy kis vizet. Miután a csirkék megpirultak, ráöntjük az osztrigaszószt. Összeforraljuk az ízeket, és már kész is. Jázmin rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

    A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!  

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF!

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin