Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres csirkemell jázmin rizzsel

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg gyömbér
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 2 ek dl szójaszósz
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra.
    2. A jázmin rizst egy szűrőbe tesszük, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Egy kis olívaolajon megpirítjuk, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, megsózzuk, majd felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzünk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk.
    3. Egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Megsózzuk egy kicsit, hogy ne égjen meg a hagyma. Hozzáadjuk a felvágott hegyes erős paprikát is. Ha üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a szója- és osztirgaszószt és 2 ek vizet, és jól átkeverjük az egészet.
    4. A serpenyőbe tesszük a felkockázott csirkemellet, és 2 perc alatt megpirítjuk, majd rátesszük a  szószt. Fél perc alatt összeforraljuk, és a jázmin rizzsel tálaljuk. 

      GYÖMBÉRES CSIRKE PIRÍTOTT TÉSZTÁVAL >>> 

      GYÖMBÉRES CSIRKEMELL ÚJHAGYMÁS JÁZMINRIZZSEL >>> 

      10 OK, MIÉRT EGYÜNK MINÉL TÖBB GYÖMBÉRT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin