Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres csirke

MME MME
3 3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kockára vágott hagymát némi olajon üvegesre pirítom, majd rászórom a reszelt gyömbért vagy a gyömbérport, és összekeverem. A felkockázott csirkemellet rádobom és megpirítom. Ha a hús megpuhult, rámorzsolom a leveskockákat, ráöntöm a citrom kifacsart levét, az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom – csak módjával, mert a gyömbérnek alapvetően elég erős az íze, és még ott van a leveskocka is, ami szintén sós -, és hagyom még egyet rottyanni. Közben kikeverem a tejfölt a liszttel és körülbelü 1 deci vízzel, és ráöntöm a húsra. Még egyszer összeforralom, és kész.

Megjegyzés

Én rizzsel, krumplipürével, és/vagy vajon pirított és kicsit karamellizált ananászdarabokkal szoktam tálalni. - MME

Ezek is érdekelhetnek