Gyömbéres csirke

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell filé
  • 1 db citrom
  • 1 fej hagyma
  • őrölt gyömbér (vagy friss gyömbérgyökér)
  • 2 db tyúkhúsleves-kocka
  • 5 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A kockára vágott hagymát némi olajon üvegesre pirítom, majd rászórom a reszelt gyömbért vagy a gyömbérport, és összekeverem. A felkockázott csirkemellet rádobom és megpirítom. Ha a hús megpuhult, rámorzsolom a leveskockákat, ráöntöm a citrom kifacsart levét, az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom – csak módjával, mert a gyömbérnek alapvetően elég erős az íze, és még ott van a leveskocka is, ami szintén sós -, és hagyom még egyet rottyanni. Közben kikeverem a tejfölt a liszttel és körülbelü 1 deci vízzel, és ráöntöm a húsra. Még egyszer összeforralom, és kész.

Megjegyzés

Én rizzsel, krumplipürével, és/vagy vajon pirított és kicsit karamellizált ananászdarabokkal szoktam tálalni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Keresztyén Andrea 5 évvel ezelőtt
Én gerslit főztem hozzá, és azzal is nagyon jó
Barna Zsófia 6 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet. Tegnap kipróbáltam. Nagyon finom lett. Krumplipürével csináltam. Talán a rízs jobban passzolna hozzá. Legközelebb kipróbálom azzal. Lesz legközelebb, mert több gyömbért vettem és a maradékot lereszeltem és lefagyasztottam. Meglátjuk, úgy milyen lesz.
Nagy István 9 évvel ezelőtt
Finom étel, de én megjártam egy kicsit vele, hogy nincs számszerűsítve a gyömbér, és ez a magamfajta kezdőknek szerintem gondot okoz. Friss gyömbért használtam, kb 8-10 dekát, ez sok, szerintem 5-6 bőven elég fél kilo húshoz. A végén sajnos nagyon kiérződött nekem a citrom, elég belőle fél is. Én rízzsel ajánlom.

Hasonló Receptek