Gyömbéres-chilis répakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg répa
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 teáskanál chili
  • 1/2 lime (leve)
  • bors
  • őrölt kömény
  • olívaolaj (extra szűz hidegen sajtolt)
  • tökmagolaj (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A répát megpucolom és felszeletelem, a póréhagymát megmosom és felszeletelem. 
    2. A póréhagymát olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felkarikázott répát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
    3. A gyömbért megpucolom, felvágom, majd hozzáadom a leveshez a fűszerekkel - a sóval, a borssal, a chilivel és a köménnyel - együtt.
    4. Amikor a répa megpuhult, a levesbe facsarom a fél lime levét, majd az egészet összeturmixolom.
    5. Tökmagolajjal díszítem.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek