Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres almachutney

MME MME
2 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magjait kivágjuk, és az almát még kettévágjuk. A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk.

Elkészítés: Az almát és a hagymát lábosba tesszük, összekeverjük, a mazsolával, a kandis cukorral, az ecettel, a mustármaggal, a gyömbérrel és a borssal. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Erős lángra kapcsolunk, kevergetve sűrűre főzzük a masszát. Azonnal az üvegekbe szedjük, és lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk. Kitűnő körete sült májnak, illetve minden szárnyasnak.

Ezek is érdekelhetnek