Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbér, tea és méz - házi csodaszerek, hogy megvédd a bőrödet a hidegben!

A bőrápolásra télen különösen oda kell figyelnünk, azonban nem kell drága krémekkel és szépségápoló szerekkel kennünk magunkat, az igazi csodaszerek ugyanis konyhánkban lapulnak! Megmutatjuk a leghatékonyabbakat.
Citromlé és író az arcodra

Egy bevált kényeztető kence: keverj össze 3 ek írót egy kevés citromlével, és vastagon vidd fel a masszát az arcodra, a nyakadra és a dekoltázsodra. Körülbelül 15 percen keresztül hagyjd hatni, majd langyos vízzel mosd le. Az író alapvető szépségelixír, telis-tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így belülről és kívülről is gondoskodik a szépségedről!

4 ÉTEL, AMIBŐL SOKAT KELL ENNED, HA SZÉP AKARSZ LENNI! >>>
Fekete tea a szemedre

A fekete tea hatékony eszköz a szem alatti sötét karikák és a mimikai ráncok elleni harcban. Áztass meleg vízbe néhány filtert. Márts a kész teába vattakorongokat, majd tedd azokat a szemedre. Körülbelül 20 perc után már érezheted is a jótékony hatást!

Gyömbér a kezedre

Hideg időben a kéz bőröd gyorsan kiszárad és érdes lesz. Nagyanyáink a gyömbéres kézfürdőre esküsznek: tisztíts meg egy kb. 4 cm-es gyömbérdarabot, vékonyan szeleteld fel, és 1 liter vízben forrald fel kb. 20 perc alatt. A főzetet öntsd egy tálba, töltsd fel meleg vízzel, és áztasd benne a kezed 10 percig. Utána dörzsölés nélkül itasd le róla a nedvességet.

GYÖMBÉRTEA
Tej és méz az egész testedre

A tejjel és a bőrnyugtató mézzel dúsított fürdő az ókor óta ismert „csodaszer”. Bársonyosan puhává teszi és regenerálja a bőrt, ellátja azt ásványi anyagokkal, és extra nedvességgel tölti fel. Adj 3 liter tejet és 1 csésze mézet a forró fürdővízedhez, és pihenj benne 20 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss