Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyökérkenyér (ciabatta)

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só

Elkészítés

    1. Egy  tálban összekeverjüka vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nedves ruhával lefedjük, egy éjszakát pihenni hagyjuk.
    2. Bőven lisztezett deszkára borítjuk a lágy tésztát, a tetejét is megszórjuk bőven liszttel, majd téglalap alakúra formázzuk. Egy magas falú sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerakjuk a tésztát, majd újabb egy órát pihentetjük. (Ha egy formához túl sok a tészta, akkor felezzük el, és süssük két részéletben!) Ezalatt 250 fokra előmelegítjük a sütőt, és addig sütjük, míg a héja világosbarna és ropogós lesz (kb. 30 perc, de figyelni kell!).

      CIABATTA HÁZILAG: ÍGY LESZ OLYAN, MINTHA OLASZORSZÁGBAN SÜTÖTTÉK VOLNA! >>> 

       

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin