Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyakran idegeskedsz? Itt a 10 legjobb stresszűző étel!

Sokat idegeskedsz és egyre nehezebben viseled a feszült helyzeteket? Ha tudatosan megválasztod, hogy mit eszel, akkor természetes módon nyugtathatod magad. Felejtsd el a gyógyszereket, egyél finomakat és maradj nyugodt - megmutatjuk, hogyan!

Tegyük fel, hogy megfelelő körülmények között és eleget alszol. Ebben az esetben elsősorban a vízben oldódó B-vitamin-család egyes tagjai, a B2-vitamin, a B6-vitamin, a niacin lehetnek a segítségedre, ha azt szeretnéd, hogy nyugodtabb maradj stresszes helyzetekben.

Csodagabona, amelytől gyorsabban vág az eszed? Olvass tovább itt >>>

  

Ezeket fogyaszd, ha gyakran idegeskedsz!

B1-Vitamin: gabonafélék, olajos magvak, állati eredetű élelmiszerek 
B2-Vitamin: zöldség-, gyümölcs-, gabonafélék, állati eredetű élelmiszerek
B6-Vitamin: máj, halak, olajos magvak
Niacin: állati eredetű élelmiszerek, hüvelyesek, olajos magvak, gabonafélék

Tudtad, hogy a stressztől cukorbeteg is lehetsz? Olvass tovább erről >>>

Gyors segítség, ha támad a stressz!

A központi idegrendszer napi szénhidrát-glükóz igénye akár a 120-160 g-ot is elérheti. Ez leggyorsabban cukorral elégíthető ki (pl. szőlőcukor), de hosszabb távon jobb, egészségesebb megoldást jelent, ha inkább zöldség-, gyümölcs- és gabonafogyasztással biztosítod a tested számára szükséges mennyiséget! A felesleg ugyan elraktározódik, ám 24 órán belül ki is ürül, így fontos az utánpótlás! Ha mégis inkább az édesség mellett döntesz, az, bizony, hízáshoz vezethet!  A legújabb kutatások szerint a D3 vitamin is támogatja az idegrendszer működését, amit gombában, szardíniában, tojásban, májban találhatsz meg. 

Nyugalmat hozó teák.

A teák is nyugató, csillapító hatást gyakorolnak az idegrendszerre. Ha gyakran  idegeskedsz, akkor érdemes levendula, kamilla, citromfű, bodza teát innod. A filtert öt percig hagyd állni a meleg, de nem forró vízben úgy, hogy letakarod a tetejét - így koncentrálódnak benne a gyógyító anyagok. 

Szeretnéd, hogy jól induljon a napod? Olvass tovább >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss