Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyakran együnk, de ne nassoljunk!

Az egészséges táplálkozás íratlan szabályai szerint az a jó, ha gyakran (naponta 4-6 alkalommal) eszünk, de kis mennyiséget.

Az étkezések főként zöldségfélékből és gyümölcsből álljanak. A nassolás káros az egészségre, ne rágcsáljunk az étkezések közötti időben magokat, chipseket, cukrokat, csokit.

Felmérések szerint a nők 52,8, a férfiak 50 százaléka vallotta magáról, hogy naponta többször nassol. A nők közül mindössze 11,4 százalék, a férfiak 18,7 %-a állította, hogy szinte soha nem nassol.

A megkérdezettek szerint kifejezetten ösztönzik a folyamatos nassolást a számítógép vagy a televízió előtt töltött órák. A leggyakrabban csipegetett, nagy kalóriatartalmú élelmiszerek reklámozása is egyre többeket csábít „nasizásra". A munkahelyi és magánéleti gondok, feszültségek ugyancsak erősítik a nassolás iránti vágyat.

A társasági életnek is eleme a nassolás: a rendezvények, fogadások, összejövetelek nélkülözhetetlen része. Sajnos, a nassolási szokások már gyermekkorban kialakulnak, pedig ezek az élelmiszerek általában zsiradékban, cukorban, vagyis kalóriában igen gazdagok.

Ezek is érdekelhetnek