Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gwyneth Paltrow karcsúságának titka: a smoothie-diéta!

default user icon
MME
Felhördült a világ, amikor Gwyneth Paltrow hollywoodi színésznő hihetetlen smoothie kreációival rukkolt elő. Káposztaitaláról máig csípős megjegyzések születnek, pedig diétája követhető, zöld itala pedig majdnem finom!

A dietetikusok és diétázók céltáblájává vált Gwyneth Paltrow a különös diétája miatt: kelkáposzta dzsúszt iszik, és furcsa smoothie-kat kreál. Emellett pedig kiiktatta étrendjéből a húst, a tojást, a tejtermékeket, a glutént, cukrot, a mélytengeri halakat és a paradicsomot is.

Gluténmentes receptjeinket itt találod >>> 

Kávé helyett...

Gwyneth reggel nem kávéval kezdi napot, hanem zöld smoothie-val, amelynek kelkáposzta az alapja. Kálcium és antioxidáns tartalma miatt élénkítő, immunerősítő hatású, citrom tartalma biztosítja a C-vitamin szükségletet mellette az alma, a gyömbér a menta teszi különössé az ízét.

Éhezni tilos

„Az étkezések ideje alkalmazkodjon a te időbeosztásodhoz, az ételek pedig az ízlésedhez" – tanácsolja Paltrow, aki szerint étrendje nem szigorú, ő sosem éhezik emellett a diéta mellett. Ha nehéz forgatási nap vár rá, akkor a szép színésznő az italába kever még oroszlánsörény, gomba, maca gyökér, rózsás varjúháj és stevia cseppeket is. Igazi boszorkánykonyha az övé, melynek összetevőit a Goop nevű weboldalán keresztül lehet beszerezni.

A híres káposztaital

Az eredeti káposztás smoothie összetevői olyan drágák, hogy egy pohárnyi ital 20.000 Ft körüli összegre rúg. Ebből iszik minden nap egy pohárnyival Gwyneth Paltrow, aki nem csak a diétázóknak tartogat titkos gyógynövényes hozzávalókat. Webshopjában az agyműködést-, vagy épp a nemi vágyat serkentő fiolák is kaphatóak.

Nem turmix!

A smoothie közeli rokonságot ápol gyerekkorunk tejturmixával, igaz az esetek többségében a smoothie tej illetve tejes készítmények hozzáadása nélkül készül, s bizony sok esetben zöldségeket is vagy csak zöldségeket tartalmaz.

A legjobb smoothie receptek >>> 

Vitaminbomba!

A smoothie nagyon jó lehetőség arra, hogy reggel ízekben, illatokban, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag fröccsel indítsuk a napot. A turmixunknak jó alapja lehet az alma, a banán, a narancs, de licsiből, grépfrútból, ananászból, mangóból, mandarinból, fagyasztott málnából, eperből, áfonyából vagy ribizliből is dolgozhatunk.

Káposztás smoothie

Hozzávalók:
5 db kelkáposzta levél (az ereket le kell vágni róla)
1 db citrom
1 db alma
1 ek friss gyömbér
1 szál friss menta

Így készítsd el!
A hozzávalókat beletesszük a gyümölcscentrifugába, vagy turmixba. Öntsük fel 1,5 dl vízzel (vagy rizstejjel), majd a keveréket szűrjük le, hogy homogén, tiszta italt kapjunk. Azonnal fogyasztható!

Mandulás smoothie

Hozzávalók:
10 dkg apróra vágott kelkáposzta
2,5 dl mandulatej
1 ek mandula vaj
1 ek nyers mandula
1 szem datolya
1 evőkanál kókuszolaj

Így készítsd el: 
A hozzávalókat turmixgépben homogénra keverjük, ha kész, azonnal fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss