Elkészítés: A zsírt az átszitált lisztben jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a finomra megdarált diót, a mézet, a porcukrot, az egész tojásokat és a fűszereket: a fahéjat és a szegfűszeget. Belemorzsoljuk a főtt tojások sárgáját, és mindezt a sütőporral jól kidolgozzuk. Kis gombócokat gyúrunk, és jól összenyomkodjuk, összetömörítjük őket. A tetejüket megkenjük a tojással, a közepükre 1-1 diódarabkát nyomunk, és előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.
A sütéshez érdemes sütőpapírt használni, így nem kell kikenni a tepsit. A sütési idő kb. 15 perc.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre