Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
60 perc
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsírt az átszitált lisztben jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a finomra megdarált diót, a mézet, a porcukrot, az egész tojásokat és a fűszereket: a fahéjat és a szegfűszeget. Belemorzsoljuk a főtt tojások sárgáját, és mindezt a sütőporral jól kidolgozzuk. Kis gombócokat gyúrunk, és jól összenyomkodjuk, összetömörítjük őket. A tetejüket megkenjük a tojással, a közepükre 1-1 diódarabkát nyomunk, és előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.

A sütéshez érdemes sütőpapírt használni, így nem kell kikenni a tepsit. A sütési idő kb. 15 perc.

Megjegyzés

Ha karácsonyra készítjük, megéri már novemberben megsütni, hogy az ünnepekre megfelelően megpuhuljon. De elkészülése után közvetlenül is fogyasztható. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss