Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gundel palacsinta III.

MME MME
2 3.4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből, a csipet sóból, 3 tojásból és 3 dl tejből palacsintatésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük, belekeverünk 1 evőkanál olajat, és 12 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez 1 dl tejet összeforralunk 8 dkg cukorral, a dióval, a fahéjjal és a narancshéjjal, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az előzőleg lecsepegtetett, beáztatott mazsolát és a rumot. Megkenjük vele a palacsintákat, zsebkendőszerűen összehajtjuk, tűzálló tálra rendezzük, és a sütőben átforrósítjuk.

4 dkg cukrot habosra keverünk 3 tojássárgájával, az étkezési keményítővel és 1 dl hideg tejjel. 2 dl tejet forralunk a vaníliával (majd eltávolítjuk), és beletördeljük-olvasztjuk a csokoládét. Folyamatosan keverve a tojásos masszához öntjük, besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a felvert tejszínt (érdemes akkor, mikor már majdnem hideg a krém), bevonjuk vele a forró palacsintát, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

A tejet részben pótolhatjuk szóda- vagy ásványvízzel, így hígabb tésztát kapunk és vékonyabb palacsintát tudunk sütni. Én palacsintatésztából rögtön dupla adagot keverek be a családnak, és dióból is kb. dupláját veszem. Az öntet viszont nálunk elég a 24 palacsintához is.

Érdemes tudni, hogy nevét alkotójáról, a híres magyar vendéglős Gundel dinasztia nagyjáról, Gundel Károlyról kapta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss