Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gundel palacsinta

Hozzávalók

  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek étolaj (+ a sütéshez)
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • A diótöltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 25 dkg darált dió
  • 2 ek mazsola
  • 1 ek rum
  • A csokoládéöntethez:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek rum
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab

Elkészítés

    1. Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd étolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 db palacsintát sütünk a szokásos módon.
    2. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot. Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük (nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás!). Végül rummal ízesítjük.
    3. Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután feltekerjük vagy félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Forró csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.

    Palacsinták és gofrik >>> 

    Diós finomságok >>> 

    Csokis édességek >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom diós töltelékkel készült. Mennyei volt.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin