Gumi süti

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 kanál kakaó
  • 17 evőkanál porcukor
  • 4 csomag étkezési zselatin
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl málnaszörp

Elkészítés

    Elkészítés: Az első, sárga réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk. Közben 1,5 dl vízben felmelegítünk 1 csomag zselatint. Először a felmelegített zselatint adjuk a kikevert tojás sárgához, utána a habbá vert fehérjét. Ezeket összekeverjük, formákba öntjük, és betesszük a hűtőbe.

    Amíg dermed, elkészítjük a második, barna réteget. Ugyanúgy készül, mint az első, csak a tojássárgájához még 2 evőkanál kakaót teszünk, és azzal keverjük ki habosra. Ha az első réteg megdermedt, akkor ráöntjük a következőt, és ismét a hűtőbe tesszük.

    Harmadik, fehér réteghez 5 dl tejfölt, 7 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, közben ugyanúgy, mint az első és második rétegnél, 1,5 dl vízben felmelegítünk 1 csomag zselatint, és a simára kevert tejfölhöz adjuk. Beleöntjük a formákba, és újra hűtőbe tesszük.

    A tetejére 2 dl málnaszörpöt összekeverünk 1 csomag zselatinnal, amit 1,5 dl vízzel felmelegítünk. Ráöntjük az előző három rétegre, hűtőbe tesszük, és ha ez is megdermedt, akkor fogyasztható.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin