Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves

default user icon
32 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg marhalábszár vagy -felsál
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
  • 25 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
  • 30 dkg burgonya
  • 1-2 csipet őrölt köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsom ot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom ot meghámozzuk, és vékony csíkokra szeljük.

    Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsom ot, egy kevés sót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra).

    Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát, a répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk, és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,2 liter). A köménymaggal fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk, és (frissen) őrölt borssal illatosítjuk.

    Tetejét hegyes zöldpaprika-karikákkal díszíthetjük, külön tányérkán pedig csípős cseresznyepaprikát kínálhatunk hozzá. No meg kenyeret.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ritus00
a fokhagyma és a kömény tényleg hiányzik belőle, nekem ez volt az első gulyáslevesem és istenire lett :)
margy669
kicsimazsola Fűszerezd talán, az alap só-borson kívül, mehet bele a receptben is írt köménymag vagy őrlemény, babérlevél, pici majoránna (tényleg pici), ha szeretitek zeller, a zöldje is. Ja, és a petrezselyem zöldje is. Ezeket, gondolom alapnak vette a beküldő (talán a zellert nem), ezért nem említette. A húst minimum egy órán keresztül kell dinsztelni (attól függ, milyen idős volt a marha, amit éppen kifogtál a hentesnél), lassú tűzön. Időigényes kaja. A zöldségeket kb. az elkészítés utolsó fél órájában add hozzá. Akkor nem fognak szétfőni.
kicsimazsola
Már kétszer is elkészítettem, egyszer sem lett jó :( Követtem a leírást, de ízetlen lett, a hús nem főtt át, a zöldségek pedig szétfőttek... Valami ötlet, hogy mit csinálhattam rosszul?
Norczy88
Sziasztok! Szerintem semmi baj nincs ezzel a recepttel. Alapnak teljesen jó a többit pedig mindenki ízlés szerint úgy alakítja ahogy akarja. :) Azért, mert vki olajat használ zsír helyett, mint pl. én és nem tesz bele 10 kiló csipetkét, ahogy én sem attól ez még nem lesz rosszabb semmivel. Aki pedig annyira jól tudja, hogy hogy is kell a gulyáslevest csinálni, akkor az tegye fel ide a receptet ahogy neki tetszik és nézegesse azt.
vbetty84
Életem első gulyáslevese - és lám... nem rontottam el :) Nagyon finom lett, nálam is agyon dicsértek! Szinte mindent ugyanúgy csináltam, ahogy a recept írja, csak még pluszban tettem bele egy kis zellert és természetesen egy tojásból csipetkét gyúrtam hozzá.
algernonb
Kacsazsírban pirítottam meg a hozzávalókat olaj helyett, és tettem bele kicsi rozmaringot és kakukkfüvetis, mennyei lett! :)
Zsakesz83
Kedves Mindenki, Én Vendéglátóipari Szakközép Iskolában végeztem, ahol 2 éven keresztül volt heti szinten szakács gyakorlatunk. Az Iskolában használt 980 oldalas szakácskönyvünkben a Gulyásleves ugyanígy van leírva, ahogy a kedves receptet író azt megfogalmazta. Paradicsom vagy akár lecsó és Zöldpaprika.
devamester
Kedves Ancika2 azért lehet hozzászólni, hogy elmondhasd a véleményed! Aki meg nem bírja a kritikát az ne rakjon fel receptet erre az oldalra, meg a többi receptes blogra se.. :)
ancika2
Így csinálom én is ,csak zsírral olaj helyett és pirított tarhonyával szeretjük.Szerintem is finom benne a paprika meg a paradicsom. Aki meg kritizálni jön erre az oldalra (meg a többi receptes blogra ),az nem érdemli meg a reagálást se.
narancska99
És még egy kisebb babérlevelet is tettem hozzá.

Hasonló Receptek

Magazin