Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves sertéshúsból

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 evőkanl lecsó
  • kevés olaj
  • ízlés szerint bors (fekete, fehér)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • kevés köménymag (kb. 1 csapott kávéskanálnyi)
  • A leveshez:
  • 3 közepes burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 fehérrépa
  • 1-2 karika karalábé
  • 1 karika zeller
  • ízlés szerint só

Elkészítés

    Elkészítés: A pörkölthöz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot szintén apró kockákra vágom, de előtte eltávolítom a héját.

    Kevés olajat hevítek, amiben a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még párolom. Sózom, borsozom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet. Megszórom pirospaprikával, összekeverem, végül felöntöm bőven vízzel, majd puhára főzöm a húst fedő alatt.

    A leveshez a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen. Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedig kétfelé vágtam. Feltettem főni egy fazékba sóval és ételízesítővel.

    Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntöm őket, és még forralom egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstolom, hogy kell-e még bele só.

    Forrón, friss kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

A zöldségeket akkor teszem fel főni, mikor a pörkölt már félig készen van, így egyszerre lesz puha minden. De ha maradék pörköltből készül, akkor sincs semmi gond, viszont akkor a leveshez kell tenni a babérlevelet és a köménymagot.

GyZsuzsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ottofon
Igen, tényleg jó sertéscombbal, főleg azoknak akik nem szeretik a mocsingokat. :) Ugyanakkor nálam egyszerű az oka a sertéshús választásnak. Évek óta akárhol is veszek marhalábszárt itt pesten, mindenhol rágós, ehetetlen húst kapok. Kinek van kedve 2-3 órán át főzni a húst, és akkor még mindig kemény! Én a lecsós alapot kihagyom, a húst a hagymás lében pirítom meg, majd saját levében párolom. De figyelni kell mert elfő a kieresztett víz, ilyenkor jön a felöntés.
Ernocske
Én is röfihúst használok hozzá, egyrészt, mert \"megterem\" az ólban, másrészt pedig mi is jobban szeretjük, és nem utolsósorban boltban vásárolva azért nem kis árkülönbség van a két húsféle között. Az én készítési módom is szinte ugyanez, csak só helyett sózott paprika- és gulyáskrémet szoktam beletenni. Úgy szerintem még ízletesebb lesz.

Hasonló Receptek

Magazin