Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves sertéscombból

MME MME
45 perc
4 adag

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, 
  2. Egy fazékban olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a hagymát egy kicsi sóval, mert akkor nem ég oda.
  3. Lehúzzuk a tűzhelyről, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a sertéshús-kockákat, újra összekeverjük, és ráöntünk kb. 1 liter vizet. Befűszerezzük, és ha forrni kezd a levesünk, akkor alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, időnként megkeverve főzzük kb. 40 percig. 
  4. A répát és a krumplit megpucoljuk, a répákat felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk. Ha letelt a 40 perc, és szinte puha a hús, akkor hozzákeverjük a zöldséget, és hozzáöntünk még kb. 1/2 liter vizet, és kb. fél órát főzzük tovább. Ha puha  azöldség és a hús is, megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább fűszerezzük, még 10 percig még főzzük, majd a tűzhelyről levéve, pár perces pihentetés után tálalhatunk.

Megjegyzés

Medovarszki Tamásné receptje a Mindmegette családi receptmagazin számára. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss