Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves házi csipetkével

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk fűszerkömény
  • 1 db friss hegyes paprika
  • 1 db közepes méretű paradicsom
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 db gulyásleves kocka
  • bors
  • olaj vagy zsír
  • édesnemes őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1. A húst, a burgonyát egyforma kockára, a zöldségféléket karikára vágjuk. 
    2. A felmelegített zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, apró darabokra vágott hagymát, a köményt, majd a húst. Fedő alatt, 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, alacsony hőmérsékleten, gyenge forrás mellett főzzük.
    3. Amikor a marhahús félpuhára főtt, be zöldségeljük, azaz hozzáadjuk a burgonyát, a répát, fűszerezzük, felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük.
    4. Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel elkeverjük és fél órát állni hagyjuk. Amikor a leves elkészült, belecsipkedjük a kemény gyúrt tésztából a borsónyi darabokat a forrásban lévő levesbe. Amikor a leves színére feljön, tálalhatjuk.

      EGYSZERRE LEVES ÉS EGYTÁLÉTEL - ISTENI GULYÁSLEVES RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin