A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal és paprikával összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerköménnyel ízesítjük, majd a felkockázott sertéslapockát is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt 1 órát főzzük, néha-néha átkeverjük. 1 óra után, ha a hús megpuhult, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, hogy elkezdjen forrni.
Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A csipetkéhez a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a tojás nagyságától függően változhata liszt mennyisége, ebben az esetben egy keményebb tésztára van szükségünk), majd apródarabokat csipkedünk belőle, golyókká formázzuk, és a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majda levest forrón tálaljuk.