Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves gluténmentes csipetkével

default user icon
Fotó: Kaszás Gergely/BOOOK Kiadó

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 2 tk őrölt piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 50 dkg sertéslapocka
  • kb. 1,5-2 l víz
  • 4 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 7 dkg Schär Farina gluténmentes tésztaliszt

Elkészítés

    1. A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, alaposan átkeverjük, visszatesszük a tűzre, és a felkockázott paradicsommal és paprikával összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerköménnyel ízesítjük, majd a felkockázott sertéslapockát is hozzáadjuk. 1 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt 1 órát főzzük, néha-néha átkeverjük. 1 óra után, ha a hús megpuhult, a levest 1,5-2 l vízzel felöntjük, és megvárjuk, hogy elkezdjen forrni.
    2. Ekkor a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a  felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret hozzáadjuk, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
    3. A csipetkéhez a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a tojás nagyságától függően változhata liszt mennyisége, ebben az esetben egy keményebb tésztára van szükségünk), majd apródarabokat csipkedünk belőle, golyókká formázzuk, és a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majda levest forrón tálaljuk.

      Még több mentes recept Mennyei mentes maresztől itt >>> 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin