Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves egyszerűen

Hozzávalók

  • 1 ek zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg sertéscomb
  • bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db nagyobb szelet zeller
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk őrölt köménymag (ízlés szerint)
  • 30 dkg krumpli

Elkészítés

    1. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott, sózott, borsozott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, megszórjuk a pirospaprikával és az ételízesítővel, felöntjük 0,5 dl vízzel, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd félpuhára főzzük a húst.
    2. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint felvágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, paprikát és a paradicsom ot, majd még egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk az egész borsokat, a köménymagot és a sót, és így főzzük tovább.
    3. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult (kb. 35 perc múlva), beletesszük kockára vágott krumplit, és 10 perc alatt teljesen készre főzzük a levest. Tálaláskor a leves mellé kínálhatunk kenyérszeleteket, vagy pogácsát.

      Még több magyaros kaja >>> 

      Még több tartalmas leves >>> 

Megjegyzés

Ízlés szerint főzhetünk bele csipetkét is. A gulyáslevest szerintem minden magyar családban ismerik, sőt szeretik, és rendszeresen meg is főzik. Az ízesítése eltérő lehet, én például a receptben leírt módon készítem.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin