Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gulyás bográcsban

Hozzávalók

  • 15 dkg szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • kacsazsír
  • 1 kg marhalábszár
  • fűszer paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1/4 db zellergumó
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 szál lestyán
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 4 db nagyobb krumpli
  • csipetke

Elkészítés

    1. Tüzet rakunk, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva. A bográcsban zsírjára sütjük a felcsíkozott szalonnát, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük (ha szükséges 1-2 kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá). Beletesszük a kockára vágott húst, és átpörköljük.
    2. Félrehúzzuk a bográcsot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük fél liter vízzel, majd visszaengedjük a tűz fölé. Beletesszük az áttört fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát és a felaprított zellergumót.  Megsózzuk, és félpuhára főzzük a húst.
    3. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, a feldarabolt karalábét, és a felaprított lestyánt. Megszórjuk őrölt köménnyel és majorannával, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nagyjából húsz perc főzés után, beletesszük a felkockázott krumplit és a csipetkét, kóstolás után tovább fűszerezzük, és készre főzzük a gulyást.

    Még több gulyásleves >>> 

    Magyaros kaják >>> 

    Marhahúsos receptek >>> 

    Grill és bogrács >>> 

Megjegyzés

Itt a jó idő, ilyenkor kikerül a konyha a kertbe, hiszen egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.

lilalicsi
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes