Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyás bográcsban

120 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Tüzet rakunk, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva. A bográcsban zsírjára sütjük a felcsíkozott szalonnát, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük (ha szükséges 1-2 kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá). Beletesszük a kockára vágott húst, és átpörköljük.
  2. Félrehúzzuk a bográcsot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük fél liter vízzel, majd visszaengedjük a tűz fölé. Beletesszük az áttört fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és paprikát és a felaprított zellergumót.  Megsózzuk, és félpuhára főzzük a húst.
  3. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, a feldarabolt karalábét, és a felaprított lestyánt. Megszórjuk őrölt köménnyel és majorannával, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nagyjából húsz perc főzés után, beletesszük a felkockázott krumplit és a csipetkét, kóstolás után tovább fűszerezzük, és készre főzzük a gulyást.

Még több gulyásleves >>> 

Magyaros kaják >>> 

Marhahúsos receptek >>> 

Grill és bogrács >>> 

Megjegyzés

Itt a jó idő, ilyenkor kikerül a konyha a kertbe, hiszen egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss