Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gule karalábélevél (indonéz fűszeres ragu)

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 karalábé levele
  • 30 dkg sertésbőr felkockázva
  • 10 dkg szójakocka beáztatva
  • 5 dl kókusztej
  • 1 szál ázsiai citromfű
  • 1 evőkanál jávai tamarinlé
  • 5 evőkanál étolaj
  • Fűszerek:
  • 1 lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál édeskömény
  • 2 cm kurkuma (vagy 1 teáskanál őrölt kurkuma)
  • 3 cm friss galanga
  • 3 cm friss gyömbér
  • kevés só
  • ízlés szerint csípős chilipaprika

Elkészítés

Elkészítés: Forrósítsuk fel az étolajat, süssük, pároljuk meg az együtt összetört fűszereket az ázsiai citromfűvel. Tegyük hozzá a sertésbőrt, keverjük el a fűszerekkel. Öntsük hozzá a kókusztejet, valamint adjuk hozzá a tamarin levet. Ha a sertésbőr már megpuhult, adjuk hozzá a szójakockákat és a megtisztított karalábéleveleket. Főzzük, míg a kókusztej felforr. Rizzsel forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss