Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gubatorta

default user icon

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 5 db szikkadt kifli
  • kb 4-5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg darált mák
  • A vaníliakrémhez:
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • A habcsókhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • kb 25 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • Továbbá:
  • kb 1/2 üveg meggybefőtt
  • 1 dl meggylé
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak színtelen tortazselé

Elkészítés

    1.  A kifliket felszeleteljük, majd egy tálba tesszük. A tejet összemelegítjük a cukrokkal és a vajjal, majd simára keverjük benne a tojássárgáját. Azután hozzáadjuk a mákot és alacsony lángon állandó keverés mellett pár percig főzzük. A mákos tejjel leöntjük a kiflit, alaposan összeforgatjuk és állni hagyjuk.
    2. Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kivajazunk, behintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kiflit és 180 °C - on kb 20 percig sütjük.
    3. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrokat, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a kihűlt mákos alapra.
    4. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, 2 - 3 részletben hozzáadjuk az átszitált keményítős porcukrot és kemény fényes habbá verjük. A habot sima csővel ellátott habzsákba rakjuk és körbe díszítjük a torta tetejét. ( A maradékból habkarikát süthetünk ! )
    5. A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük. A meggylét a cukorral és a tortazselével simára keverjük és kb 1 percig főzzük, azután hozzákeverjük a meggyet. Amikor már a keverék elkezd zselésedni a habrózsák közé kanalazzuk, majd egy karamellizáló pisztollyal kissé megpörköljük a habot.

    EGÉSZSÉGES MÁKOS GUBA: A RECEPT, AMIRE MINDIG VÁGYTÁL - VIDEÓ! >>>

     10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>>

    MÁKOS GUBA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin