Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Guacamole joghurttal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db méretes, érett avokádó
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 db kisebb kemény paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kb. 1/2 citrom leve
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 púpozott teáskanál dijoni mustár
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát egészen apró, kb. 2 mm-es kockákra vágom, a paradicsomot leforrázom, meghámozom. A paradicsom magjait és levét kikanalazom, más ételben később hasznosítom, a kemény húsát a hagymához hasonló nagyságúra vagdosom. Az avokádót félbevágom, a mag mentén csavarok rajta egyet, így a két fél könnyedén elválik egymástól, majd eltávolítom a magot. A húsát kikanalazom, keverőtálba teszem, citromlével meglocsolom, majd hozzáadom a mustárt és a joghurtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózom, borsozom.

    Botmixerrel gyorsan pürésítem, nem baj, ha apróbb darabok maradnak benne. A krémhez adom a paradicsom- és a hagymakockákat. Tálra szedem, behűtve kínálom.

Megjegyzés



További fotókat, érdekességeket és recepteket Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin