Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Guacamole, a legmexikóibb étel

Az avokádó a legegészségesebb gyümölcsök egyike, bár leginkább nem gyümölcsként, hanem zöldségként fogyasztjuk. Semleges, lágy ízének köszönhetően rengeteg módon ízesíthető. Ma az egyik nagy kedvenc, a guacamole receptjét osztom meg veletek.

Az amerikai utam során sok meglepő dologban volt részem, vicces, de néha rémisztő helyzetekbe is keveredtem. A filmsorozat első részében Los Angelesbe kalauzolom el a nézőket. LA mindig is egyet jelentett a csillogással, a pompával, az amerikai álommal. De Hollywoodtól csupán néhány mérföldre él a világ legnagyobb mexikói közössége – természetesen az országon kívül. K-Los Angeles egyet jelent a bandákkal, drogokkal, erőszakkal. De csak olyan emberekkel találkoztam, akik büszkék a konyhájukra, és életben tartják őseik örökségét. Megpróbáltam a lehetetlent: főzni tanítani őket, hogy inkább ebből próbáljanak megélni, mint a bűnözésből.


Avokádó

A legegészségesebb gyümölcsök egyike, bár nem gyümölcsként, hanem zöldségként fogyasztjuk. Rengeteg omega3 telítetlen zsírsavat tartalmaz, ami használ a szívnek és a keringési rendszernek. Lúgosító hatása is közismert, ami a fehérjékben gazdag, savas étrend mellett, amin az emberek többsége él, kifejezetten előnyös.

Guacamole

 

Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy, teljesen érett, puha avokádó
1 paradicsom
1 kis fej lilahagyma
½ friss zöld chili
1/2 gerezd fokhagyma
1 zöldcitrom leve
75 ml olívaolaj

frissen őrölt bors
1 teáskanál őrölt római kömény
egy szál korianderzöld

Elkészítés: A paradicsomot, a megtisztított lilahagymát és a friss, zöld chilit nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az avokádót a nagy mag mentén kettévágjuk, a két felet szétcsavarjuk – így az egyik felében marad a mag. Kés hegyével kivesszük. A héjból kiskanállal kikaparjuk az avokádó húsát. Tálba tesszük, villával összetörjük. Jól kikeverjük az olívaolajjal és a zöldcitrom levével. Sóval, borssal, őrölt római köménnyel ízesítjük. Belekeverjük a paradicsomot, a lilahagymát, a fokhagymát és a chilit is. Korianderzölddel meghintve kínáljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss