Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grízestészta-torta

Hozzávalók

  • 40 dkg széles metélt
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg baracklekvár + a tálaláshoz
  • 3 dkg vaj + a formához
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük. Közben serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a búzadarát és kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Felöntjük 200 ml meleg vízzel, és kevergetve addig főzzük, míg az összes folyadékot magába nem szívja.
    2. A puha, grízes alapba beleforgatjuk a tésztát, majd hozzákeverjük  a porcukor felét és a lekvárt.
    3. A vajat egy lábasban felforrósítjuk, világos színűre pirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve sűrűre főzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék porcukorral.
    4. A grízes tésztát összeforgatjuk a sárgájás keverékkel, a besamellel, végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is. Az egészet egy kivajazott, 20 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 10 perc pihentetés után felszeletelve, baracklekvárral tálaljuk.

    Videó! Így készítheted el a grízestészta-tortát! >>>

    9 SZUPER HÁZIAS TÉSZTA A GRÍZESTŐL A SONKÁSIG >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin