Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes zserbó

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • kb. 1 dl tej
  • 8-10 evőkanál darált dió
  • 6-8 evőkanál cukor
  • baracklekvár
  • 6 evőkanál gríz
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt, és összemorzsolgatom a margarinnal. A tojást és a porcukrot belekeverem, és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben!

Másnap a grízből és a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt főzök, lehűtöm.

A tésztámat 4 egyenlő részre veszem, és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval. Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.

A margarint kikeverem a porcukorral, és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.

A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet, és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tettem.

Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Nekem jobban bejön, mint a hagyományos zserbó, mert nem annyira töményen diós. - JamborneErika

Ezek is érdekelhetnek

Friss