Grízes zserbó

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • kb. 1 dl tej
  • 8-10 evőkanál darált dió
  • 6-8 evőkanál cukor
  • baracklekvár
  • 6 evőkanál gríz
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt, és összemorzsolgatom a margarinnal. A tojást és a porcukrot belekeverem, és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
    Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben!

    Másnap a grízből és a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt főzök, lehűtöm.

    A tésztámat 4 egyenlő részre veszem, és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval. Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.

    A margarint kikeverem a porcukorral, és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.

    A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet, és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tettem.

    Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Nekem jobban bejön, mint a hagyományos zserbó, mert nem annyira töményen diós.

Jámborné Erika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szakács Irén 6 évvel ezelőtt
ÉN NAGYON SZERETEM A ZSERBÓT, EZT A VÁLTOZATOT BIZTOSAN KIPRÓBÁLOM. KÖSZI A RECEPTET.

Hasonló Receptek

Magazin