Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes zserbó II.

MME MME
1
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot, megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik 2 tésztagombóccal.

A krémhez a tejből, a cukorból és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat.

Az egyik diós lapra rákenjük a krémet, rátesszük a másik diós lapot, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be. 1 éjszakát pihentetjük tálalás előtt, hogy a lapok megpuhuljanak.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss