Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grízes tészta gluténmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizsdara
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl víz
  • 1 ek cukor (csapott)
  • 1 késhegynyi só
  • 40 dkg széles metélt (gluténmentes)

Elkészítés

    1. A rizsdarát az olajon megpirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és a vízzel felöntjük (óvatosan, mert forró gőz csap fel).
    2. A cukrot és a sót hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, a tűzre visszatesszük, majd 1 perc kevergetés után a tűzhelyet elzárjuk, az edényt lefedjük, és hagyjuk, hogy a dara teljesen megpuhuljon.
    3. Addig a tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd a már kellően puha grízzel összeforgatjuk. Ízlés szerint baracklekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.

    GULYÁSLEVES GLUTÉNMENTES CSIPETKÉVEL>>> 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin