Grízes-mézes krémes

default user icon
12 4.2/5
Grízes-mézes krémes

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbona
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 5 csapott evőkanál búzadara
  • baracklekvár /vagy egyéb/
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.

    A töltelékhez a darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Az első lapot behelyezem a tepsibe, és a töltelék felét ráöntöm, elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot, megkenem lekvárral. A 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel. Erre teszem a 4. lapot, és a tetejére tortabevonót olvasztok. Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kramaszta Klaudia 1 évvel ezelőtt
Nekem túl édes...
Erzsebet 3 évvel ezelőtt
Ket het alatt ketszer sutottem meg ezt a sutemenyt, nagyon finom es egyszeru elkesziteni. Annyit valtoztattam rajta, hogy en a tetejere jo minosegu etcsokoladet olvasztottam egy kis vajjal es a krembe kevesebb cukrot tettem, de ezt mindenki izlesenek megfeleloen valtoztathatja. A lapok megsutesenel szamit kinek milyen sutoje van, nekem 165-170 fokon 7-8 perc alatt megsultek, erdemes az elsonel jobban odafigyelni, es ahhoz igazitani a sutesi idot. Koszonom szepen ezt a szuper receptet, biztos, hogy meg sokszor meg fogom sutni csaladi unnepeken.
Kovács Anikó 3 évvel ezelőtt
Közkívánatra másodszor készítettem el, egy hónapon belül. Nagyon fincsi, szeretik a fiúk! :)
Szabó Edit 4 évvel ezelőtt
Tegnap este készítettem el, reggelre már megpuhult, tökéletes a recept, kevés hozzávalókkal, és nagyon finom!
Andika 5 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem, és gyorsan el is fogyott! A tésztát könnyű gyúrni, sütés után sem tört, másnapra megpuhult.
Fóti Rebeka 6 évvel ezelőtt
Most készítettem el, finom lett, bár geszsztenye mézből csináltam, ami egy kicsit büdi :-), de hálistennek ez a krém belerakása és a csokimáz után nem érződik
palmica 6 évvel ezelőtt
Szerintem is ez az egyik legfinomabb süti, a gyerekeim és az unokáim kedvence is, bár én kicsit másképp csinálom. A 20 dkg porcukrot, 2 cs. vaníliás cukrot 1 citrom levét keverem habosra 20 dkg vajjal, így nem annyira édes. (A citrom reszelt héját a mézes tésztába teszem.) A közepébe pedig pikáns házi készítésü somlekvárt kenek jó vastagon. A tetejére 5 evőkanál holland kakaóporból készült mázat szoktam tenni. Akár így, akár úgy, mindenkinek ajánlom, aki szereti a jó sütit!
krögler zsuzsanna 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem, nagyon finom lett!
Hársné Ági 6 évvel ezelőtt
Megsütöttem én is. Szerintem egy egyszerű csokimázzal finomabb lett volna, mert így nagyon kemény lett a csoki a tetején. Egyébként nagyon fimon lett, ajánlom.
Serege Piroska 7 évvel ezelőtt
Imádom ezt a süteményt. Anyukámtól tanultam ő az ő édesanyjától és így tovább. Nagyon fincsi. Mindenkinek ajánlom.

Hasonló Receptek