Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillkolbászos-póréhagymás lepény

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 3,5 cl (kb. 1 kupica) olíva olaj
  • 30 db nürnbergi grillkolbász
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük némi sóval, majd krátert vájunk a közepébe. Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkevert 1 dl langyos vízben. Hozzáadjuk az olívaolaj at, belekeverünk egy kis lisztet a halomból, és meleg helyen, letakarva felfuttatjuk kb. 20 perc alatt.
    2. A grillkolbászokat parázson – vagy olaj jal vékonyan kikent grillserpenyőben – nem túl sötét színűre sütjük.
    3. A felfuttatott élesztőt a liszt halom közepébe öntjük, és összegyúrjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk kb. 20 percig.
    4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megtisztított, vékonyan felkarikázott póréhagymát forrásban levő sós vízben előfőzzük kb. 3 perc alatt. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett pórét, és botmixerrel pürésítjük.
    5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és ha túlságosan száraz, beledolgozunk még egy kis olívaolaj at. Ezután kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt sütőtálba helyezzük, és körben a tál oldalához nyomkodjuk. Rámerjük a pürét, kirakjuk a kolbásszal, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.

Megjegyzés

A grillkolbásszal készített lepény melegen és hidegen egyaránt finom vacsora vagy remek sörkorcsolya lesz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin