Keress receptre vagy hozzávalóra

Grillkolbászos hot dog

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kis darab torma
  • 1 db biocitrom
  • 20 dkg majonéz
  • 6 db grillkolbász
  • 2 maréknyi rukkola
  • 6-12 szelet cékla (üveges)
  • 2 db bagett
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés

    1. A tormát és a citrom héját lereszeljük, a citrom felét kifacsarjuk. A majonézt simára keverjük a tormával, a citromhéjjal és -lével, majd fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
    2. A grillt előkészítjük a sütéshez. A kolbászokat villával megszurkáljuk, a rostélyra fektetjük, és körbeforgatva sütjük 8-10 percig.
    3. Közben a rukkolát megmossuk, leszárítjuk és kisebb darabokra tépjük. A céklát lecsepegtetjük.
    4. A bagetteket 6 részre osztjuk, felvágjuk, majd megtöltjük a céklával, a rukkolával és a sült kolbászokkal. Végül a kolbászokra tetszés szerint mustárt vagy ketchupot kenünk.

Megjegyzés

A bagettekbe a tormás cékla helyett hagymás tölteléket tehetsz. Ehhez egy alumínium grilltálcában keverj össze 3 fej felkarikázott lila hagymát 4 ek olívaolajjal és némi sóval, majd többször átforgatva süsd puhára a grillen 2-4 perc alatt. Végül egy tálban forgasd össze 4 ek vörösborecettel, 2 tk finom szemcséjű kristálycukorral és 2 tk aprított kakukkfűvel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin