A szűrőbe öntött rizst a csap alatt addig mossuk, amíg a lefolyó víz átlátszó lesz. Ezután 6 dl vízben közepes tűzön felforraljuk, fedő alatt főzzük 15-20 percig, majd félrehúzzuk. A fedő alá egy konyharuhát vagy több réteg konyhai papírtörlőt teszünk, és hagyjuk, hogy tovább puhuljon kb. 10 percig. Akkor kész, ha már nem gőzölög.
Egy kis edényben a rizsecetet addig melegítjük, amíg a beleszórt cukor és só keverés közben teljesen feloldódik. A tálba áttett rizst megöntözzük az ecetes lével, és óvatosan összeforgatjuk egy spatulával.
A grillkolbászt a felhevített olajon aranybarnára sütjük. A megmosott, kicsumázott paprikákat és a meghámozott uborkát vékony csíkokra metéljük. A kenyeret burvára morzsoljuk, és a serpenyőben felhevített vajon megpirítjuk. A snidlinget felkarikázzuk.
A savanyú rizst egyenletesen rétegben szétterítjük egy darab folpakon. Ráfektetjük a hosszában félbevágott kolbászokat, valamint melléjük a paprika- és uborkacsíkokat, majd a rizst a fólia segítségével feltekerjük.
Végül a tekercseket a snidlingbe vagy a pirított kenyérmorzsába forgatjuk, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A tormával és a mustárral kínáljuk.
A fehér, kerek és apró szemű szusirizs megfőve ragadós, ezért vizezd be a kezedet, mielőtt hozzányúlsz. Parázson sült maradék grillkolbászt is használhatsz hozzá.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!