Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillkolbásszal töltött sushi

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szűrőbe öntött rizst a csap alatt addig mossuk, amíg a lefolyó víz átlátszó lesz. Ezután 6 dl vízben közepes tűzön felforraljuk, fedő alatt főzzük 15-20 percig, majd félrehúzzuk. A fedő alá egy konyharuhát vagy több réteg konyhai papírtörlőt teszünk, és hagyjuk, hogy tovább puhuljon kb. 10 percig. Akkor kész, ha már nem gőzölög. 
  2. Egy kis edényben a rizsecetet addig melegítjük, amíg a beleszórt cukor és só keverés közben teljesen feloldódik. A tálba áttett rizst megöntözzük az ecetes lével, és óvatosan összeforgatjuk egy spatulával.
  3. A grillkolbászt a felhevített olajon aranybarnára sütjük. A megmosott, kicsumázott paprikákat és a meghámozott uborkát vékony csíkokra metéljük. A kenyeret burvára morzsoljuk, és a serpenyőben felhevített vajon megpirítjuk. A snidlinget felkarikázzuk. 
  4. A savanyú rizst egyenletesen rétegben szétterítjük egy darab folpakon. Ráfektetjük a hosszában félbevágott kolbászokat, valamint melléjük a paprika- és uborkacsíkokat, majd a rizst a fólia segítségével feltekerjük.
  5. Végül a tekercseket a snidlingbe vagy a pirított kenyérmorzsába forgatjuk, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A tormával és a mustárral kínáljuk. 

Megjegyzés

A fehér, kerek és apró szemű szusirizs megfőve ragadós, ezért vizezd be a kezedet, mielőtt hozzányúlsz. Parázson sült maradék grillkolbászt is használhatsz hozzá.

Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss